De docent

Mijn naam is Olga Bobyleva. Op mijn zesde begon ik met pianospelen. Ik werd geboren in een muzikaal gezin. Mijn vader was docent van accordeon op het conservatorium en was ook uitvoerende muzikant.

Mijn eerste lerares was een bijzonder leuke en warme vrouw met veel engelengeduld, als je wat minder oefende bleef zij altijd aardig. Dat is mij altijd bijgebleven en als docent probeer ik dit na te streven. Een les moet leerzaam zijn maar ook leuk en inspirerend. Op mijn 15de volgde ik een piano opleiding bij het muziekcollege waar ik met lof geslaagd ben. Deze opleiding werd vervolgd met een hbo-opleiding op het muziek-pedagogisch instituut. Vervolgens werkte ik als docente en concertmeester in het hetzelfde instituut en ook in de muziekschool.

Ik geef al meer als 20 jaar pianolessen aan kinderen en volwassenen (privélessen, muziekschool, hbo-opleiding). Als begeleidend pianiste ben ik al vanaf jonge leeftijd werkzaam met diverse klassieke en lichte koren,  professionele muziekensembles (zang en piano, fluit en piano, viool en piano en cello en piano). Op dit moment ben ik vaste pianiste van zanggroep Kameleon. Samen met klassieke zangeres Ksenia Eliseeva, sopraan, treden we op voor de liefhebbers van klassieke muziek. We brengen klassieke werken van o.a. Mozart, Verdi, Rimski-Korsakov, Dvorak, Debussy, Faure en Barber.

In 2009 ben ik gestart met “pianoles voor iedereen” in Alphen aan den Rijn. Sindsdien is de lespraktijk gegroeid en geef ik nu les aan tientallen leerlingen.